Hardware

Računar o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X laptop

Računar o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X laptop
Foto: Promo | Računar o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X laptop

Kompanija HP predstavila je svoj najmoćniji gejmerski laptop - Omen X.

Riječ je o računaru koji je osmišljen za gejmere i e-sportiste, i koji je u Srbiji dostupan od novembra prošle godine po početnoj cijeni od 2.699 evra.

Razvijajući ovaj model računara, kompanija HP se prvenstveno vodila potrebama gejmera, koji zahtevaju optimalne i konfigurabilne performanse na nivou desktop računara i koje omogućavaju veliki broj frejmova u sekundi i brz odziv.

Imajući sve to u vidu, HP je stvorio uređaj sa naprednim rješenjem za hlađenje, ekranom sa brzim odzivom, potpuno prilagodljivom mehaničkom tastaturom i softverskim alatima koji omogućavaju korišćenje hardvera do krajnjih granica.

HP je opremio Omen X Laptop uređaje sljedećim tehnologijama i karakteristikama:

  •     Omen Command Center softver za prilagođavanje i iskorišćenje hardvera do krajnjih granica, uz mogućnost upravljanja overklokingom procesora; optimizovanje mrežnog saobraćaja kako bi se smanjilo kašnjenje tokom online igranja; prilagođavanje sistemskog osvjetljenja za bolju kontrolu u igrama
  •     Sedmu generaciju Intel procesora sa nezaključanim Intel Core i7 procesorima
  •     RAID0 SSD opciju za ultra brzo startovanje i učitavanje igara i PCIe SSD+HDD opcije skladištenja za brzi odziv i veliki smještajni kapacitet.
  •     Sistem hlađenja koji omogućava hardveru da radi preko fabričkih podešavanja, uključuje ventilator za povećanje protoka vazduha, kao i integrisanu komoru za isparavanje sa četiri toplotne cijevi od 3.5 mm koje poboljšavaju prenos toplote sa GPU i CPU ka četiri pozadinska hladnjaka.

Osim toga, HP Omen X laptop posjeduje i mehaničku RGB LED tastaturu sa pozadinskim osvjetljenjem, 4K ekran dijagonale 17 inča visoke rezolucije, DTS Headphone:X koje simuliraju suround zvuk, kao i prozirnu masku koja omogućava da vidite unutrašnjost laptopa.

Omen X Laptop je takođe napravljen tako da se može proširivati, bilo putem jednostavne nadogradnje sistemskih mogućnosti ili mijenjanjem komponenti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije