Hardware

Samsung predstavio najbrži LPDDR5X RAM do sada

Samsung predstavio najbrži LPDDR5X RAM do sada
Foto: Screenshot/Twitter | Samsung predstavio najbrži LPDDR5X RAM do sada

Kompanija Samsung je predstavila najbrži LPDDR5X DRAM ikada.

Južnokorejska kompanija najavila je da razvija LPDDR5X RAM memoriju kao prirodnu evoluciju LPDDR5, a juče su objavili da su DRAM čipovi prošli svu potrebnu validaciju.

Nova memorija dostiže brzine od 8,5 Gbps, što je najveća brzina u industriji za DRAM. S lakoćom je premašio maksimalnu brzinu od 7,5 Gbps, koja je postignuta još na proljeće ove godine.

LPDDR5X tehnologija nije nova na tržištu, jer veliki broj pametnih telefona koristi upravo nju, ali najnoviji razvoj ove tehnologije omogućiće postizanje još većih brzina uz minimalni interni redizajn.

Kako navode iz južnokorejskog tehnološkog giganta, niska potrošnja energije i nivo visokih performansi, čini LPDDR5X pogodnim i za aplikacije koje ne koriste samo pametni telefoni, već i računari, automobili itd. Pored toga, očekuje se da će LPPDDR DRAM proširiti svoje prisustvo na tržištima u razvoju, predvođenim vještačkom inteligencijom i metaverzumom.

Danijel Li, EVP Samsung Memory Product Planning tima, otkrio je da su zajednički napori sa Qualcommom na razvoju 8,5 Gbps LPDDR5X DRAM-a omogućili kompaniji da ubrza dostupnost na tržištu više od godinu dana ranije, što je veliko dostignuće. On je naveo da saradnja između proizvođača memorije i proizvođača čipova postaje sve važnija, te da će Samsung i u budućnosti nastaviti da aktivno sarađuje s inovatorima kao što je Qualcomm Technologies kako bi poboljšao spremnost ekosistema za buduće LPDDR standarde.

Ziad Asgar, potpredsjednik upravljanja proizvodima u američkoj kompaniji Qualcomm, dodao je da je kompanija iz San Dijega prva u mobilnoj industriji koja podržava novu najbržu memoriju na svojim čipovima, koja će poboljšati korisničko iskustvo s novim funkcijama i poboljšanim performansama.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije