Hardware

Samsung već 17. godinu zaredom na vrhu

Samsung već 17. godinu zaredom na vrhu
Foto: Pixnio | Samsung već 17. godinu zaredom na vrhu

Prema istraživanju tržišta kompanije Omdia, Samsung je ponovno zauzeo vrh globalnog TV tržišta za 2022., što ju čini kompanijom koja je već 17. godinu zaredom na prvom mjestu u TV industriji.

Ovo se postignuće može pripisati stalnoj predanosti kompanije za stvaranje vrhunskog iskustva gledanja i dizajnu usmjerenom na korisnika.

Dajući prednot svojem premium portfoliju proizvoda, Samsung je zadržao neuporedivo vo]stvo u TV industriji impresivnih 17 godina, što najbolje pokazuje njegova linija Neo QLED televizora. U 2022. Samsung je prodao nevjerovatnih 9.65 miliona QLED i Neo QLED televizora, čime je kumulativnu prodaju povećao na 35 miliona uređaja od njihovog predstavljanja 2017. godine.

Samsung je u 2022. takođe dominirao tržišnim segmentom ultra-velikih televizora, s tržišnim udjelom od 36.1 odsto i 42.9 odsto za televizore veće od 75 inča, odnosno 80 inča. Za tržište premium televizora, čija je cijena veća od 2.500 dolara, Samsung je zadržao najveći tržišni udio po prihodu od 48.6 odsto.

"Naša vodeća pozicija u industriji u proteklih 17 godina omogućena je stalnom lojalnošću i povjerenjem naših korisnika u naše proizvode. Nastavićemo graditi put za stvaranje najizvanrednijeg doživljaja uređaja koji nadilaze vrhunsku kvalitetu slike“, rekao je Čeolgi Kim, izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics, prenosi "SeeBiz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije