Hardware

SanDisk predstavio portabilni SSD kapaciteta 8 TB

SanDisk predstavio portabilni SSD kapaciteta 8 TB
Foto: N.N. | SanDisk predstavio portabilni SSD kapaciteta 8 TB

​SanDisk, kompanija koja posluje u okviru Western Digital-a, predstavila je prototip eksternog SSD-a kapaciteta 8 TB i dovoljno malih dimenzija da može da se nosi u džepu. On koristi SuperSpeed USB 20 Gbps interfejs koji omogućava brz prenos velikog broja fajlova.

Ovaj prototip je, prema riječima zvaničnika iz Western Digital-a, inspirisan željama korisnika da na jednom mjestu čuvaju sav svoj digitalni sadržaj.

Kombinovanjem SanDisk-ove ekspertize u fleš memorijskom biznisu, sa inovativnim dizajnom, uspeli su da naprave eksterni SSD najvećeg kapaciteta. Drajv je nastao kao nadogradnja SanDisk-ove populrane Extreme Portable SSD serije diskova, koji postoje u kapacitetima od 250 GB do 2 TB. Sada je taj kapacitet premašen četiri puta, u kućištu koje je ostalo gotovo istih dimenzija.

Za sada nema naznaka kada će se ovaj SSD pojaviti u prodaji, kao ni kolika će mu biti cijena. Ali, ako znamo da SanDisk Extreme Portable SSD kapaciteta 2 TB košta oko 280 dolara, vrlo je moguće da će cijena novog diska biti iznad ili bar veoma blizu cijene od 1.000 dolara.

(PetaPixel)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije