Hardware

Sony izbacuje nove Walkman uređaje

Sony izbacuje nove Walkman uređaje
Foto: Ilustracija/Arhiva | Sony izbacuje nove Walkman uređaje

Kompanija Sony najavila dva nova Walkman modela: NW-A300 i NW-ZX700.

Počnimo sa pristupačnijom verzijom novih Walkman muzičkih plejera - NW-A300. Osnovni dizajn ovog uređaja potiče još iz 2019. godine, koji je posjedovao tadašnji NW-A105 model. Razlika je što će novi model zasigurno imati moderniju verziju Android sistema, verziju 12 (u odnosu na tadašnji Android 9). Što se razlika tiče, tu su još i novi čipset, kao i rebrasti dizajn poleđine.

Dimenzije NW-A300 modela su izuzetno male ako ih uporedimo sa današnjim telefonima, i iznose svega 56,6x98,5x12 mm (gotovo kao špil karata). Skladišna memorija iznosi, za današnje pojmove veoma skromnih 32 GB, a uređaj podržava Wi-Fi 802.11AC, kao i Bluetooth 5.

Kada govorimo o autonomiji baterije, kompanija napominje duži životni vijek, ali ne govori ništa o kapacitetu. Obećane vrijednosti iznose: 36 sati reprodukcije 44.1 KHz FLAC muzike, kao i 32 sata kada je u pitanju zvuk višeg kvaliteta - 96 KHz FLAC. Pretpostavka je da je ekran isključen u toku perioda reprodukcije.

NW-ZX700 donosi vidna unapređenja u odnosu na jeftiniji model. Sa cijenom od 818 dolara u Japanu (neće biti dostupan u drugim državama) znatno je skuplji od NW-A300 modela, ali je i dalje primijetno jeftiniji od najskupljeg Walkman plejera - NW-WM1ZM2 (3.700 dolara).

Za razliku od opreme u telefonima, model od 800 dolara dolazi sa pravim zvučnim pojačalom sa velikim, snažnim kondenzatorima za napajanje analognog audio izlaza. Dimenzije samog uređaja su i znatno veće iz tog razloga, i iznose 72,6x132 mm sa čak 17 mm debljine. Takođe posjeduje i dva zvučna izlaza: standardni 3,5 mm ulaz, kao i 4,4 mm audio ulaz koji se koristi kod zvučne opreme visokog kvaliteta.

Zahvaljujući većim dimenzijama tu je i veći ekran dijagonale 5 inča, dok je rezolucija skromna, kao kod manjeg modela i iznosi 1280x720 piksela. Skladišna memorija je takođe skromnih 64 GB, a Sony navodi autonomiju baterije od 23 sata reprodukcije muzike.

Oba modela biće dostupna u februaru, navodi PCpress.

    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije