Hardware

Sony mijenja taktiku za PlayStation 5

Sony mijenja taktiku za PlayStation 5
Foto: Twitter / Printscreen | Sony mijenja taktiku za PlayStation 5

​Sonijeva praznična prodaja PlayStation 5 konzole nije protekla po planu, pa su se shodno tome apetiti kompanije promijenili.

Sony nije uspio da ostvari ciljanu prodaju svoje PlayStation 5 konzole tokom prazničnog perioda. Kompanija nije uspjela da proda 25 miliona prodatih konzola tokom godine, pa je za ubuduće postavljen cilj od 21 miliona isporučenih konzola.

PS5 očigledno nije ostvario rezultate na nivou PS4, što je i Sony potvrdio u svom finansijskom izvještaju za treće tromjesečje prošle godine.

Kompanija je očekivala da će prodati 25 miliona konzola tokom fiskalne 2023. godine, što je svakako bio ambiciozan plan koji bi predstavljao i istorijski rezultat za PlayStation brend.

Zbog ovoga je Sony odlučio da podesi ciljanu prodaju konzola na 21 milion, posebno nakon rezultata prodaje tokom praznične sezone. Tokom praznične sezone 2023. godine, Sony je isporučio 8.2 miliona PlayStation 5 konzola, čime je ukupna PS5 isporuka skočila na 54.8 miliona.

Kada je u pitanju poređenje, koje se vrši na osnovu ukupnih kumulativnih isporuka za 23 aktuelnih tromjesečja, PlayStation 4 je isporučen u 57.3 miliona primjeraka, dok je PlayStation 5 isporučen u 54.8 miliona.

PS4 trenutno po prodaji nadmašuje PS5 za 2.5 miliona konzola, a očekivalo se da tokom 2023. godine PlayStation 5 po svim parametrima prevaziđe prethodni model, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije