Hardware

Pratite nas na Google news

Sony ne mijenja planove: Na zimu stiže PlayStation 5

Sony ne mijenja planove: Na zimu stiže PlayStation 5
Foto: Ilustracija | Sony ne mijenja planove: Na zimu stiže PlayStation 5
N.N.

Iz kompanije Sony naveli su da je 'PlayStation 5 na putu za dolazak ovih zimskih praznika' uprkos pandemiji korona virusa.

Kompanija je dolazak konzole potvrdila tokom fiskalnog izvještaja za 2019. gdje je takođe spomenula da je prodaja igara i ove godine pala za 14 odsto. Sony za ovo otpužuje slabiju prodaju hardvera i sofvera, usput naglasivši i dolazak PS5. PS4 je, podsjetimo, do danas prodan u preko 110 miliona primjeraka, naglašava The Verge.

"U ovom trenutku nemamo nikakvih većih problema u proizvodnji niti u saradnji s našim kreativnim studijima", rekli su iz Sonyja.

Microsoft je, u drugu ruku, rekao da će njegov konkurent, Xbox Series X i dalje vjerovatno izaći u isto vrijeme kao i PS5, iako njihov šef Fil Spenser upozorava da bi razvoj softvera mogao naići na probleme, što znači da bi konzola mogla imati manjak startnih naslova. Kao svojevrsni as u rukavu Microsoft čuva i strategiju kompatibilnosti među generacijma. Iako možda nećemo vidjeti potpuno nove igre, i dalje ćemo imati hrpu toga za igrati.

Sony u drugu ruku preferira bar nekoliko jakih startnih naslova, čemu svjedoči i nedavna objava potpuno novog logotipa PlayStation Studiosa - jednog od najvećih razloga uspjeha trenutne generacije PlayStationa.

Koliko god sve ovo dobro zvučalo, svemu valja pristupiti s ograničenom dozom optimizma. Naime, i dalje je činjenica da znamo malo toga o PlayStationu 5 - vidjeli smo logo i kontroler, slušali smo o njegovim hardverskim specifikacijama, ali i dalje nismo vidjeli dizajn konzole niti ijedan ekskluzivni naslov nove generacije.

(Tportal.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije