Hardware

Sony osmislio sistem koji pretvara bilo koji predmet u džojstik

Sony osmislio sistem koji pretvara bilo koji predmet u džojstik
Foto: Image by christianladewig0 from Pixabay | Sony osmislio sistem koji pretvara bilo koji predmet u džojstik

Gejmeri dobro znaju da je jedna od potrošnih komponenti svake igraće konzole - džojstik ili kontroler.

U zavisnosti od toga koliko se neko unese u igru i "zlostavlja" džojstik, neki mogu trajati mjesecima, drugi tek nekoliko sedmica.

Čini se kako su u Sonyju došli na dobru ideju kako riješiti taj problem i omogućiti gejmerima da pretvore bilo koji predmet u - džojstik.

Prema podacima do kojih je došao GamesIndustry.biz, Sony je predao zahtjev za patentiranje tehnologije koja bi bilo koji predmet mogla pretvoriti u džojstik za konzolu.

Sistem se sastoji od jedinice za unos, koja može primiti sliku pasivnog, neosvijetljenog objekta koji korisnik drži u rukama kao džojstik za videoigre.

Sistem se takođe sastoji od detektora objekata i detektora položaja objekata koji prepoznaje kako se i gdje drži sam "kontroler", stoji u patentu.

Prema navedenom opisu u patentu, čini se kako sistem pomoću kamere postavlja "virtuelne tipke" na predmete, zavisno od položaja u kojem ga gejmer drži i koristi. To znači da bi najviše mogli profitirati okorjeli igrači koji ne moraju razmišljati gdje je koja tipka na kontroleru, već ih automatski pritišću.

S druge strane, svtko ko je kupovao igračke konzole, zna da nova generacija konzole znači i kupovinu novih kontrolera. Ovim sistemom taj bi se dio mogao izbjeći jer bi igrači mogli istim kontrolerom upravljati igrama na različitim generacijama konzola. Takođe, to bi značilo i da igrači mogu lakše igrati s prijateljima, bez obzira na njihov broj, jer bi samo po potrebi aktivirali dodatne "virtuelne" kontrolere.

(zimo.dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije