Hardware

Sony prodao skoro 20 miliona PS5 konzola

Sony prodao skoro 20 miliona PS5 konzola
Foto: Sony | Sony prodao skoro 20 miliona PS5 konzola
N.N.

PlayStation 5 je do sada prodat u 19,3 miliona primjeraka. Kao i obično, ovo je samo mjera koliko konzola Sony može da proizvede. Potražnja još uvijek daleko nadmašuje ponudu, a to se neće promijeniti uskoro.

Dok će se Sony vjerovatno boriti da ispuni potražnju tokom ove godine, dostižniji cilj je ispunjavanje njihovih internih procjena. Za fiskalnu 2021. godinu, kompanija nije ispunila svoje prognoze o isporuci 14,8 miliona PS5 konzola.

Ali japanski gigant ukazuje da će ove godine proizvesti više konzola u poređenju sa posljednjim fiskalnim periodom.

Sony je prodao 7,8 miliona PS5 konzola u fiskalnoj 2020. za razliku od 11,5 miliona u fiskalnoj 2021. Kompanija takođe nastavlja da pronalazi načine da smanji troškove proizvodnje ovih veoma traženih konzola.

Kompanija sada kaže investitorima da očekuje da će povećati prodaju PS5 konzola, kao i da očekuju povećanje prodaje igara koje nisu prve strane (ne pravi ih studio u vlasništvu giganta). Ali kompanija takođe očekuje da će potrošiti više novca za pravljenje igara u svojim postojećim studijima, istovremeno uzimajući u obzir cijenu kupovine Bungie-ja.

Ti faktori mogu uzrokovati smanjenje profita.

Ali to i nisu negativne stavke. Sony-jevo PlayStation poslovanje je sada doslednije i profitabilnije nego u bilo kom trenutku u svojoj istoriji, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije