Hardware

Spremna sljedeća generacija Samsung QD-OLED monitora i dolazi uskoro

Spremna sljedeća generacija Samsung QD-OLED monitora i dolazi uskoro
Foto: Twitter / Printscreen | Spremna sljedeća generacija Samsung QD-OLED monitora i dolazi uskoro

Samsung je objavio razvoj svoja dva napredna visokokvalitetna QD-OLED gejming monitora, koja će po svemu sudeći, biti zvanično prikazana na CES 2024 u januaru.

S obzirom da se CES već bliži, proizvođači ekrana su potpuno posvećeni otkrivanju svoje naredne generacije panela. Već smo čuli najave od strane TCL-a i Lenova, a sada se i Samsung pridružio sa objavom razvoja svoja dva napredna visokokvalitetna QD-OLED gejming monitora.
 
S obzirom da je Alienware 34 QD-OLED bio najbolji gejming monitor od kako se pojavio, ulozi za narednu generaciju QD-OLED monitora su visoki.
 
Prvi koji će biti u ponudi ima dijagonalu od 31,5 inča i UHD rezoluciju (3840 x 2160) sa gustinom piksela od 140 piksela po inču. Ovo ga čini monitorom sa najvišom gustinom piksela UHD rezolucije OLED monitora na tržištu i uporediv je sa 65-inčnim 8K TV-om.
 
Samsung navodi da je postigao visoku rezoluciju korišćenjem posebne tehnologije ultra preciznog inkjet štampanja za sloj kvantnih tačaka koji emituje svjetlost, optimizacijom inkjet mlaznice i zapremine spreja.
 
Pored njega, Samsung radi i na 27-inčnom QHD QD-OLED monitoru sa osvježavanjem od 360Hz, javlja XDA-Developers. Ovaj se izdvaja iz mase jer će biti prvi OLED monitor sa tako visokim osvježavanjem, a do sada smo vidjeli OLED monitore sa osvježavanjem do 240Hz. Visoki nivo osvježavanja postignut je korišćenjem Quantum Enhancera, svojstvenog AI algoritma.
 
Pored osvježavanja od 360Hz, panel će takođe biti sposoban za ultrabrzo vrijeme odziva od svega 0,03ms, čineći ga odličnim izborom za profesionalne gejmere.
 
Oba QD-OLED gejming monitora se nalaze u fazi masovne proizvodnje i očekuje se da će biti dostupni u maloprodajnim radnjama sljedeće godine, vjerovatno nakon što budu prikazani na CES 2024. Proširenjem svoje linije proizvoda, Samsung ima za cilj da u 2024. godini trostruko poveća ukupne isporuke ekrana u poređenju sa prethodnom godinom, prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije