Hardware

Svi "iPhone" korisnici ovo rade, a stručnjak kaže da je to greška

Svi "iPhone" korisnici ovo rade, a stručnjak kaže da je to greška
Foto: Pixnio | Svi "iPhone" korisnici ovo rade, a stručnjak kaže da je to greška

Stručnjak za "Apple" otkrio je koja česta navika korisnika utiče na veću potrošnju baterije "iPhonea".

Ako ste među onima koji redovno "svajpuju" prema gore aplikacije koje su ranije koristili kako bi ih "zatvorili", trebalo bi da prestanete s tom praksom.

Aplikacije otvorene u pozadini su u suštini "zamrznute", što znači da ne troše dodatno bateriju ili memoriju i treba ih ostaviti otvorene, tvrde stručnjaci.

"Najveća zabluda o iOS-u je da je dobra stvar prisilno zatvoriti aplikacije u pozadini koje ne koristite", napisao je stručnjak za "Apple", Džon Gruber na svom blogu "Daring Fireball".

dodao je:

"Mnogi misle da aplikacije u pozadini nepotrebno troše RAM i CPU cikluse i da na taj način štete performansama i troše bateriju. Ali iOS ne funkcioniše tako", objasnio je.

Nastavio je dalje:

"Aplikacije u pozadini su efektivno 'zamrznute', ograničeno je njihovo djelovanje u pozadini i zapravo oslobađaju RAM koji su koristile. iOS je stvarno veoma dobar u ovome. Toliko je dobar u tome da odmrzavanje ranije zamrznute aplikacije zauzima znatno manje procesora (i energije) nego ponovno pokretanje aplikacije koja je bila prisilno zatvorena", kaže Gruber.

Iznio je i tvrdnje.

"Ne samo da prisilno zatvaranje vaših aplikacija ne pomaže, nego zapravo i škodi. Trajanje baterije biće slabije ako prisilno zatvorite aplikacije u pozadini", tvrdi on, a prenosi "b92".

I prema navodima kompanije "Apple", aplikacije je potrebno "prisilno" zatvoriti samo kada iz nekog razloga zablokiraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije