Hardware

Pratite nas na Google news

Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama

Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama
Foto: Ilustracija | Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama
N.N.

Sony je podnio zahtijev za patent pod nazivom "sistem i metod za generisanje korisničkih unosa za video-igru" koji bi trebalo da omogući igračima da koriste uobičajene kućne predmete kao kontrolere, a dali su i primjer kako bi banana mogla da se upotrebi za kontrolu video-igara.

Cijene modernih kontrolera su prilično visoke, pa ovo zvuči kao genijalna alternativa koja će gejming učiniti još pristupačnijim "običnom čovjeku".

Kompanija u svom zahtijevu upravo i napominje da izrada ovih periferija može da bude komplikovana u zavisnosti od modela, i iz tog razloga dosta košta. Idealno bi bilo kada bi korisnik mogao da koristi jeftin, jednostavan i neelektronski uređaj kao perifernu opremu, prenosi play.co.rs.

Patent funkcioniše tako što koristi kamere koje skeniraju i indentifikuju objekat u rukama igrača i onda prate njegovo kretanje. To znači da teoretski možete da koristite jastuk kao volan ili šargarepu za igranje Flight Simulatora.

Postojaće, vjerovatno, i mogućnost da se nekako dugmići nanesu na objekat za komplikovanije video-igre. Sony je u posljednje vrijeme počeo da iznenađuje sa inovacijama, počev od nove generacije VR sistema, a još ćemo vidjeti da li će i novi patent dobiti zeleno svjetlo.

Svakako zvuči kao zanimljivo rešenje.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije