Hardware

Zašto žohari obožavaju PlayStation 4?

Zašto žohari obožavaju PlayStation 4?
Zašto žohari obožavaju PlayStation 4?

Jedna od najvećih pošasti za kućne konzole, pogotovo one iz Sonyja i Microsofta su pripadnici vrste Periplaneta americana, više poznate kao američki žohar.

Po priči vlasnika servisa za konzole, jedan od najčešćih razloga kvarenja konzola u Njujorku nisu kovanice u drajvu ili propali pokušaji modifikovanja Nintenda 3DS.

Zbog naoko besmislenih razloga, ove životinjice jednostavno obožavaju PlayStation 4, a kako bi to vrlo pažljivo argumentovao, saosnivač XCubiclea Patrik Če ponosno pokazuje na vreću u uglu radnje koja doslovno služi za odlaganje uginulih žohara zapelih u PlayStationu.

"Vidite one vreće? One su pune žohara, mrtvih žohara", pita Če.

On naglašava da su PlayStationi pod opsadom žohara vrlo čest razlog kvara koji XCubicle popravlja za 25 dolara. Ovaj bizarni kvar popravljaju minimalno jednom sedmično. Drugi serviseri idu čak dalje - kažu da čak pola PlayStationa 4 koje imaju na servisu dolaze puni žohara.

Gradovi su idealno mjesto puno mračnih i toplih mjesta koja vrve žoharima. Većina konzola polegnuta je u mračnom i zatvorenom prostoru poput medijskih centara što ih čini izvrsnim metama za male štetočine. Žohari se takođe znaju zavući u Xbox One, ali to je puno rjeđe nego u PlayStation 4 gdje im je ulaz puno, puno elegantniji.

Žohari se, naime, mogu provući kroz široka rebra hladnjaka na pozadini konzole. Takođe, broj PlayStationa punih žohara veći je od Xboxa One punih žohara zato što se, pogodili ste, PlayStation 4 prodaje osjetno bolje od Xboxa One.

Razlozi zbog kojih privatni serviseri najviše zarađuju na prljavim konzolama je taj što Sony službeno ne priznaje najezde žohara kao argumentiranu podlogu za besplatni servis u sklopu garantnog roka. Čistači odnosno serviseri konzola tako moraju očistiti napajanje, sterilizovati ga te vratiti ga presretnom korisniku. Način na koji gejmeri mogu spriječiti invaziju žohara je držati konzolu na svjetlu, osigurati dobru ventilaciju i naravno - očistiti stan da žohari ni ne dođu.

(tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije