Hardware

Zbog karantina nije mogao na šišanje pa izmislio robota frizera

Zbog karantina nije mogao na šišanje pa izmislio robota frizera
Foto: Screenshot / Youtube | Zbog karantina nije mogao na šišanje pa izmislio robota frizera

U situaciji koja je zadesila svijet, pandemija korona virusa je veliki broj ljudi zatvorila u njihove domove. Među brojnim problemima koje je to izazvalo je i jedan, naizgled, banalan - šišanje.

Upravo je taj problem inspirisao jednog momka da napravi - robota za šišanje. Njegov izum još uvijek nije baš najuspješniji, ali je na dobrom putu da postane adekvatna zamjena za pravog frizera.

Tokom razvoja robota javilo se više problema, kao na primjer: Kako osmisliti da robot odreaguje na spontana pomjeranja kose i glave? Zatim, na koji način izdvojiti dio kose koji treba da se isječe? i slično...

Prvobitno je osmislio, a ubrzo i napustio, mehanizam zasnovan na pokretima dva češlja, a potom ga je zamijenio jednostavnim usisavanjem i izdvajanjem kose koja se seče, prenosi "Startit".

Ovaj projekat je i dalje u razvoju, pošto njegov autor još uvijek nije riješio problem kako da se približi ušima, ali je najavio da bi, ako počne sa drugom verzijom, radio na ugrađivanju trimera koji bi mogao da šiša i pravi nemoguće frizure, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije