Hardware

Znamo s koliko memorije stižu iPhone 15 modeli

Znamo s koliko memorije stižu iPhone 15 modeli
Foto: Twitter / Printscreen | Znamo s koliko memorije stižu iPhone 15 modeli

"Apple" je prije dva dana predstavio novu iPhone 15 seriju na svom "Wonderlust" događaju. Očekivano, američka kompanija nije pomenula neke detalje o modelima iz ove serije, a tu prije svega mislimo na kapacitet baterija, brzinu punjenja i količinu RAM memorije. Sada saznajemo detalje o RAM-u.

"MacRumors" i "aaronp613" prenose informacije o RAM memoriji iPhone 15 modela. Tako se navodi da iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju više RAM-a od prethodnika. Oba modela stižu sa 8 GB RAM-a, što je 2 GB više u odnosu na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Što se tiče običnih iPhone 15 modela, u izvještaju se navodi da iPhone 15 i iPhone 15 Plus stižu sa 6 GB RAM-a, što je isto kao kod prošlogodišnjih iPhone 14 i iPhone 14 Plus telefona. Nažalost, u izvještaju se ne navodi o kojoj vrsti RAM memorije se radi.

Američka kompanija će sutra početi sa pretprodajom novih modlea, dok će nedjelju dana kasnije početi otvorena prodaja.

Nova iPhone 15 serija stigla je s nekoliko dizajnerskih promjena. Tako su svi modeli ove godine dobili USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje, što je posljedica odluke Evropske unije.

Pored toga, Pro modeli stižu sa titanijumskim okvirima, što je veliki napredak i novina u odnosu na prošlogodišnje Pro modele, prenosi "b92". iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max dobijaju i novi Action taster koji je zamijenio prepoznatljiv "Apple" svič za mijenjanje zvučnog režima. Ovaj taster ponudiće nekoliko opcija za brze radnje, kao što je pokretanje kamere, aplikacija i drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije