Hardware

Znate li zašto je Samsung OLED TV jedan od najboljih televizora današnjice?

Znate li zašto je Samsung OLED TV jedan od najboljih televizora današnjice?
Foto: Ustupljena fotografija | Znate li zašto je Samsung OLED TV jedan od najboljih televizora današnjice?

Ljubitelji OLED televizora dugo su morali čekati da kompanija Samsung napravi jedan ovakav, ali kada su dočekali uvjerili su se da je vrijedilo jer su, kako mnogi tvrde, upravo Samsung OLED televizori trenutno jedni od najboljih na tržištu.

Revolucija u svijetu televizora

Samsung OLED TV ima veću svjetlinu i vidljivo širi spektar boja i to zahvaljujući QLED tehnologiji koju je Samsung spojio sa prednostima OLED panela.

OLED je sam po sebi pokrenuo revoluciju u svijetu televizora, pogotovo jer je moguće upravljati doslovno svakim pikselom na zaslonu, kako bi prikaz imao duboke boje i živahnosti kroz tanki dizajn. Također, OLED tehnologija troši malu količinu energije te ima širok ugao gledanja, tako da niko u porodici neće imati problema da vidi sliku na televizoru, u kojem god dijelu kauča da sjedi.

Inovativni Samsung OLED televizor svojim dolaskom napravio je veliku pompu u svijetu tehnologije zahvaljujući odličnoj kombinaciji kvaliteta prikaza, zvuka i dodatnih mogućnosti. Jedna od karakteristika po kojima se OLED TV izdvaja je veoma lijep dizajn.

Dizajn tanak poput lasera izgleda uglađeno i moderno, a istovremeno predivan i snažan. Njegove minimalističke ivice i tanka ravna poleđina se neprimjetno stapaju sa svakim enterijerom, bez obzira na veličinu prostora. Samsung OLED televizore krasi Laser Slim dizajn s jasnim linijama i minimalističkim okvirom. Stražnji profil je iznimno tanak kako bi se uklopio u prostor bilo kojeg uređenja, čak i u dnevnom boravku u kojem imate i neke druge gadgete.

Prikaz slike najbitnija je stavka svakog televizora, a Samsung jedinstveni OLED pruža duboke crne nijanse bez premca, čiste bijele i pune tonove živopisnih boja, pa cijelo iskustvo gledanja filmova i serija dobija jedan umjetnički utisak. Zahvaljujući Quantum DOT tehnologiji, prikaz je prirodno šaren i svijetao, dok Neo Quantum 4K procesor u pozadini garantuje jasnoću i preciznost. Uz vrhunski samosvijetleći LED s lakoćom možete uživati u preciznijoj, čistijoj i svjetlijoj slici od bilo koje druge.

Ono što je također veoma zanimljivo jeste da Samsung OLED lako odbija svjetlosne smetnje u prostoriji poput lampi ili nečeg drugog, dakle, uopšte se ne osjeti odsjaj koji nam svima smeta kada gledamo televizor, a zrake sunca ulaze kroz prozor.

Vrhunski zvuk

Da je ovaj televizor zaista poseban i kvalitetan prepoznali su i globalni eksperti iz industrije, te je Samsung OLED od ExpertReviewsa dobio Quantum-powered OLED beauty priznanje kao Best Buy proizvod.

Kako bi iskustvo gledanja televizora bilo vrhunsko veoma je važno da super kvalitet slike prate i odlične opcije zvučnika. Sa Samsung OLED televizorima o tome ne morate brinuti. Realističan 3D zvuk prati radnju koja se događa u filmu ili seriji koju pratite. Također, ako koristite jedan od inovativnih Samsung soundbarova, primijetit ćete da se aktivira inovativna Q-Symphony tehnologija koja na jedinstven način stvara sinergiju zvučnika televizora i samog soundbara za potpuno surround iskustvo. Novi Samsung zvučnici sa gornjim kanalom pružaju novi nivo Dolby Atmos doživljaja koji će gamere uroniti u centar akcije uz višedimenzionalni zvuk.

Samsung OLED Neural Kvantni procesor 4K stvara najbolji doživljaj. Njegovo perceptivno mapiranje boja i OLED pojačivač osvjetljenja pružaju osvjetljenje, boju, kontraste i detalje bez premca. Briljantna 4K AI Upscaling tehnologija koju upotpunjuje 20 neuronskih mreža će se pobrinuti da osjetite snagu 4K.

Za više informacija o OLED TV uređajima kliknite na link.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije