Hardware

iPhone 14 bi mogao imati opciju satelitskog povezivanja u hitnim slučajevima

iPhone 14 bi mogao imati opciju satelitskog povezivanja u hitnim slučajevima
Foto: Arhiva/Ilustracija | iPhone 14 bi mogao imati opciju satelitskog povezivanja u hitnim slučajevima

Na jesen ove godine, američka kompanija Apple bi trebalo da predstavi svoju iPhone 14 seriju. Do sada su kružile razne glasine o iPhone 14 modelima i sada ih se pojavljuje još.

Najnoviji izvještaj, koji se tiče iPhone 14 serije, navodi da bi ona mogla stići sa opcijama satelitskog povezivanja u hitnim slučajevima. Nedavno su se pojavile glasine da Apple radi na sličnoj satelitskoj funkciji za svoj Apple Watch.

Osnovni razlog uvođenja ove funkcije je omogućavanje korisnicima da pošalju poruku, ili upute hitni poziv u područjima gdje nemaju mobilni signal. Izgleda da Apple, pored pametnog sata, želi ovu karakteristiku da implementira i na svoj najpopularniji proizvod - iPhone.

Zanimljivo je da se prošle godine nagađalo da će iPhone 13 serija stići s ovom funkcijom, ali to se nije desilo. Uzevši to u obzir, ne bi nas iznenadilo da i iPhone 14 serija izostavi ovu opciju, uprkos najavama Marka Gurmana iz Bloomberga.

Kada je riječ o iPhone 14 seriji, ona će uključivati četiri modela - iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Ono što je najzanimljivije iz dosadašnjih izvještaja jeste to da bi ona mogla imati razlike u čipu, što bi bila velika promjena u odnosu na dosadašnju Appleovu politiku.

Naime, poznati analitičar Ming-Či Kuo navodi da će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max biti isporučeni sa Apple A16 Bionic čipom, dok će ostala dva modela - iPhone 14 i iPhone 14 Max biti isporučeni sa istim čipom kao i iPhone 13 modeli - Apple A15 Bionic.

Vidljivo je to da Apple već nekoliko generacija iPhonea isporučuje sa razlikama u korist Pro modela, ali nikada se ta razlika nije ogledala u čipu, nego u kameri, ekranu, bateriji itd., ali svi oni su uvijek koristili u to vrijeme najjači čip kompanije, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije