Internet

Ako koristite Firefox, ostajete bez ove aplikacije

Ako koristite Firefox, ostajete bez ove aplikacije
Foto: Ilustracija | Ako koristite Firefox, ostajete bez ove aplikacije

Mozilla gasi svoju aplikaciju za upravljanje lozinkama, ali već postoji zamjena.

Mozilla je prvi put objavila svoju Firefox Lockwise mobilnu aplikaciju tokom 2019. godine. Aplikacija obezbjeđuje dizajn za upravljanje lozinkama i funkcionalnost za logovanje u Firefoxu.

Lockwise je mogao da funkcioniše kao usluga za obezbjeđivanje automatskog popunjavanja informacija (autofill) na Android i iOS platformama, a omogućavao je popunjavanje loginova sačuvanih na Firefox Sync nalogu.

Mozilla sada gasi Firefox Lockwise, ali nema brige za korisnike - zamjena je već dostupna. Firefox 93 za Android je objavljen prošlog mjeseca, a među brojnim izmjenama je i dodata mogućnost Autofill dodatka za Android, prenosi b92.

Sada, kada osnovna Firefox aplikacija ima glavnu funkciju koju je obavljao Lockwise, a većina ljudi sa instaliranom LockWiseom vjerovatno ionako već koristi Firefox, Mozilla je odlučila da ukine namjensku aplikaciju Lockwise.

Podrška za Firefox Lockvise će prestati 13. decembra 2021. Nakon tog datuma, aplikacija više neće biti dostupna u Google Play Storeu ili Apple App Storeu. Lockwise bi mogao da nastavi da radi nakon tog trenutka, ali neće dobijati podršku ili bezbjednosne zakrpe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije