Internet

Apple, Facebook i Youtube ukidaju sadržaje teoretičara zavjere

Apple, Facebook i Youtube ukidaju sadržaje teoretičara zavjere
Foto: N.N. | Aple, Facebook i Youtube ukidaju sadržaje teoretičara zavjere
N.N.

VAŠINGTON - Nekoliko velikih kompanija objavilo je da će ukloniti ili obustaviti distribuciju sadržaja ultradesničarskog medija "Info Vors" čiji je osnivač teoretičar zavjera Aleks Džons.

Apple je saopštio da je uklonio podkaste "Info Vorsa" iz svoje elektronske prodavnice i aplikacija za podkaste.

"Autori i proizvođači sadržaja moraju poštovati naša pravila koja su veoma jasna, jer želimo da naši korisnici budu bezbjedni", navodi se u saopštenju Aplea.

Facebook je takođe ukinuo naloge Aleksa Džonsa, osnivača "Info Vorsa". Džonsova retorika prema transrodnim osobama i muslimanima je takođe bila zapaljiva, što je jedan od razloga zbog kojih je Facebook uklonio njegove sadržaje, prenosi Glas Amerike.

"Svi treba da imaju pravo da izraze mišljenje, ali takođe želimo da svi korisnici Facebooka budu bezbjedni. Zbog toga moramo da ukinemo sve sadržaje koji nisu u skladu sa našim pravilima, uključujući govor mržnje i ponižavanje drugih", saopšteno je iz Facebooka.

Osnivač "Info Vorsa" Aleks Džons je stekao slavu uz pomoć teorija zavjere koje propagira, uključujući i one da su napad 11. septembra i masovno ubistvo u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Konektikatu lažni, odnosno da ih je izrežirala američka vlada.

Roditelji ubijene djece iz škole "Sendi Huk" su ga, zbog tih tvrdnji, tužili za klevetu. Youtube je takođe ukinuo kanal Aleksa Džonsa, koji je pratilo 2,4 miliona ljudi.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije