Internet

Aplikacije koje štede novac na poslovnom putu

Aplikacije koje štede novac na poslovnom putu
Aplikacije koje štede novac na poslovnom putu

Pomoću aplikacija možete saznati koliko ćete čekati na aerodromu, koji je najbrži i najjeftiniji način prevoza te kako najbolje iskoristiti slobodno vrijeme.

Nakon što ste štedili za putovanje, postoje stvari koje vam mogu olakšati da uštedite i na putovanju. Naime, bilo da ste privatno avanturisti ili da vam je posao slične prirode pa vas nerijetko ima na svim stranama svijeta, nije baš najprikladnije biti prekomjerno rastrošan. U zauzdavanju vlastitih ili kompanijinih troškova vaši su saveznici besplatne aplikacije i dobar roming.

CityMapper aplikacija je koja pomaže pri orijentisanju i organizovanju svih vrsta javnog saobraćaja na gotovo svakom kontinentu, uključujući čak i Uber i Lyft i sugestije u vidu korištenja bicikla ako je to baš najbrži način za dolazak od tačke A do tačke B. Sve to još obogaćeno i informacijama o prekidima saobraćanja i zastojima, što vam itekako može uštediti novac.

GateGuru hvata podatke više od 204 aerodroma širom SAD-a, Kanade, Evrope, Azije i Australije. Šta to za vas konkretno znači? Da pred sobom imate strukturirani popis restorana, trgovina i uopšteno usluga pojedinog aerodroma, s nekoliko desetina hiljada pripadajućih recenzija. Hvalevrijedan podatak u ovom slučaju je i to što možete pročitati (ali i ostaviti lični utisak) o vremenu koje je potrebno za bezbjednosne provjere na pojedinom aerodromu.

Bilo gdje da se zateknete i niste sigurni u lične orijentacijske sposobnosti, dobra baterija i prihvatljiv roaming vas mogu izvući iz svake potencijalne "opasnosti".

TravelPerk, originalno putnička agencija, vam putem svoje besplatne platforme može pomoći, organizirati letove i smještaj što je posebno korisno ako ste malo ili srednje preduzeće koje nema u kancelariji zaposlenu osobu kojoj takav zadatak možete povjeriti. Objedinjuju podatke za full service usluge, ali i niskobudžetni i smještaj i letove tako da su doista praktični ako tražite jeftiniju varijantu.

Sličnih aplikacija ima na tone, trebate samo pronaći svog najboljeg virtuelnog asistenta koji će vas na pametnom telefonu zahvaljujući romingu pratiti bez obzira koju granicu prelazite.

Tu je i Expensify, inteligentni sistem kojem možete povjeriti brigu o svojim finansijama, a on vam štedi vrijeme (a time i novac), oblikujući finansijske izvještaje putnih troškova na koje su prije odlazili časovi. Koriste ga već mnogo veće kompanije poput Pinteresta, Eevernotea i Kickstartera, pa zašto ne biste makar pokušali? Savjet više je da i svoju prehranu, barem onu koja ne uključuje pregovaračke sastanke i ručkove potpisivanja važnih ugovora, usmjerite na ulične štandove.

Naravno, to radite u zemljama za koje ste sigurni da je hrana ispravna. To je vrlo jednostavan i vrlo efikasan način na koji ćete upoznati bilo koji grad na svijetu, naučiti pokoju riječ novog jezika

Ako zalutate na neku od šarmantnih tržnica, prošetajte njom jer tamo imate priliku sresti grad onakav kakav zaista jeste, sa svojim najživopisnijim prizorima, ali i kupiti povoljne i autentične suvenire, začine ili nakit.

(poslovni.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije