Internet

Apple planira da prikazuje više reklama na vašem iPhone uređaju

Apple planira da prikazuje više reklama na vašem iPhone uređaju
Foto: Tanjug/AP ilustracija | Apple planira da prikazuje više reklama na vašem iPhone uređaju
N.N.

Dok ovaj tehnološki gigant već prikazuje reklame u svojim aplikacijama News, App Store i Stocks, Bloomberg-ov Mark Gurman je u nedjelju izvijestio da je Apple nedavno interno testirao reklame u Apple Maps i da bi mogao da ih ugradi i u drugi softver kao što su Podcasts i Books.

Sa mapama, Apple bi vjerovatno dozvolio preduzećima kao što su restorani da plaćaju naknadu kako bi se njihova usluga pojavila više u rezultatima pretrage, sugerisao je Gurman. Reklame bi takođe mogle da se prikazuju u drugim dijelovima aplikacije van rezultata pretrage, dajući preduzećima veću fleksibilnost o tome kako i gdje se pojavljuju njihova oglasna mjesta.

Tod Teresi, Apple-ov potpredsednik za reklamne platforme, navodno želi da godišnji prihod tehnološke kompanije od oko 4 milijarde dolara od reklama poveća na dvocifrene vrijednosti, a reklame u više Apple aplikacija su jedan od načina da se postigne taj cilj.

Pored toga, Apple je nedavno otkrio da planira da prikazuje više reklama u App Store-u, sa novim slotovima koji dolaze u odjeljak Today, kao i na pojedinačnim stranicama za aplikacije.

Dakle, ako imate iPhone možete očekivati mnogo više reklama na svom telefonu.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije