Internet

Apple rješava tužbu protiv startap kompanije Rivos

Apple rješava tužbu protiv startap kompanije Rivos
Foto: Pixnio | Apple rješava tužbu protiv startap kompanije Rivos

​Kompanije su obavijestile Američki okružni sud za Sjeverni okrug Kalifornije da su "potpisale sporazum koji potencijalno rješava slučaj". Sporazum omogućuje Appleu da pregleda Rivosove sisteme i povrati sve povjerljive informacije.

Apple je tužio startap Rivos 2022. godine. Apple je naveo da je Rivos, angažovao desetine svojih inženjera i koristio povjerljive informacije Apple kako bi razvio konkurentnu "system-on-chip" (SoC) tehnologiju.

SoC-ovi su integrisani sklopovi sa nekoliko računarskih komponenti u jednom čipu, uključujući centralne procesorske jedinice i grafičke procesorske jedinice. Apple je naveo u tužbi da je potrošio milijarde dolara i više od decenije istraživanja na svoje SoC dizajne. Navodno oni predstavljaju "revolucionisali svet ličnog i mobilnog računarstva."

Rivos je negirao optužbe i tvrdio da je Apple pokušao da ih kazni, kao i zaposlene u kompaniji koji bi se možda odlučili da rade za Rivos, od trenutka kada je Apple saznao za obećavajući startup. Protiv Applea je pokrenuo kontratužbu prošlog septembra za nelojalnu konkurenciju.

Apple je prošlog mjeseca postigao sporazum u slučaju protiv šest bivših zaposlenih koji su napustili kompaniju kako bi se pridružili Rivosu, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije