Internet

BBC mreža najavila sopstvenog glasovnog asistenta

BBC mreža najavila sopstvenog glasovnog asistenta
Foto: N.N. | BBC mreža najavila sopstvenog glasovnog asistenta

BBC mreža najavila je novog glasovnog asistenta pod imenom Beeb, koji bi uskoro trebalo da se integriše sa servisima i aplikacijama ove kompanije.

Novi asistent ipak ne znači da kompanija planira i svoje pametne zvučnike, ali će softver biti dostupan drugim proizvođačima koji budu poželjeli da ga integrišu u svoje zvučnike.

Beeb asistent bi trebalo da se pojavi 2020. godine, a najava je usledila nakon što je BBC počeo da povlači svoje sadržaje sa servisa drugih emitera. Problem je u tome što kompanija od drugih servisa nije dobijala podatke koji su joj neophodni za dalje razvijanje programa, a sopstveni glasovni asistent mogao bi da prevaziđe probleme koji se tiču prikupljanja podataka o slušanosti i gledanosti. Umjesto da pokuša da se prilagodi funkcionalnostima koje već nude Alexa i Google Assistant, Beeb će se fokusirati samo na interakcije korisnika sa BBC servisima.

Iz kompanije je moglo da se čuje da se novi asistent dizajnira tako da bude fleksibilan, što bi mreži trebalo da obezbedi veću slobodu u eksperimentisanju sa programima, a zahvaljujući tome što će se Beeb baviti samo podacima koji se tiču BBC sadržaja, i to bez mešanja drugih regulatora.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije