Internet

Britanija kaznila Facebook sa 70 miliona dolara

Britanija kaznila Facebook sa 70 miliona dolara
Foto: Tanjug/AP | Britanija kaznila Facebook sa 70 miliona dolara
Tanjug

LONDON - Britanski regulator za zaštitu konkurencije kaznio je danas Facebook sa 50,5 miliona funti (69,4 miliona dolara) zbog kršenja naredbe izrečene tokom britanske istrage o Facebook kupovini popularne aplikacije "Gifi" za pravljenje i djeljenje GIF animacija.

Facebook tokom istrage nije pružio potrebne informacije, zbog čega je toj platformi izrečeno više upozorenja, saopštila je britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržište, a prenosi agencija AP.

Britanske vlasti su saopštile da je ovo prvi put da je otkriveno da je ta kompanija prekršila takozvanu "početnu naredbu" svjesnim odbijanjem da dostavi potrebne podatke.

Takve naredbe su standardna praksa na početku istrage o završenom spajanju kompanija i imaju za cilj spriječavanje daljih integracija kompanija dok se odvija istraga.

Kompanija je kažnjena sa 50 miliona funti zbog neizvršenja naredbe, i sa još 500.000 funti zbog toga što je dva puta, bez saglasnosti, mjenjala svog glavnog službenika za usklađenost sa zakonskom regulativom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije