Internet

CIA dobija nalog na Instagramu

CIA dobija nalog na Instagramu
Foto: N.N. | CIA dobija nalog na Instagramu

​CIA bi uskoro mogla da dobije nalog na Instagramu, što je tema kojom se pozabavila i direktorka ove obavještajne agencije, te istakla da im eksperti pomažu u tom procesu.

Istina je da oni kojih u moderno vrijeme nema na društvenim mrežama kao i da ne postoje, te su Instagram nalozi velikih kompanija već uobičajena pojava. I dok veliki brendovi puno ulažu u svoj digitalni imidž, od obavještajnih službi se online prisustvo uglavnom ne očekuje, bar ne otvoreno i potpuno transparentno.

Direktorka agencije CIA – Gina Haspel – vjeruje da bi to trebalo da se promijeni, pa je 18. aprila najavila da CIA stiže na Instagram, budući da je Facebook i Twitter već savladala, i da sa pratiocima već neko vreijme dijeli mimove svih profila.

Još uvijek nije poznato kada bi nalog trebalo da postane dostupan onima koji su zainteresovani za CIA aktivnosti, a stručnjaci ističu da je nalog spreman i da čeka na lansiranje. Iz Instagrama su saopštili da je njihov tim radio sa članovima tima iz obavještajne agencije, a kako bi udruženim snagama sagradili profil, te povećali online vidljivost onoga što je do sada uglavnom bilo nevidljivo.

Iako zvuči pomalo neobično da jedna društvena platforma sarađuje sa federalnom obavještajnom službom, ovo nije prvi slučaj, budući da je Twitter sa obavještajnim agencijama sarađivao pre svih ostalih, te da FBI već neko vrijeme ima svoj Instagram nalog.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije