Internet

ChatGPT bi mogao omogućiti generisanje eksplicitnog sadržaja

ChatGPT bi mogao omogućiti generisanje eksplicitnog sadržaja
Foto: Pixnio | ChatGPT bi mogao omogućiti generisanje eksplicitnog sadržaja

OpenAI trenutno zabranjuje korisnicima generisanje NSFW sadržaja na ChatGPT-u, poput seksualno eksplicitnih slika, nasilja ili drugog materijala namijenjenog za odrasle.

Prema novom dokumentu kompanije Model Spec, navodi se da OpenAI traži načine da se ChatGPT-u omogući “odgovorno” generisanje pornografije. U dokumentu postoji posebna bilješka “komentar” koja govori o tome kako OpenAI istražuje načine na koje bi mogao omogućiti generisanje takvog sadržaja na ChatGPT-u.

Evo šta stoji u dokumentu: “Istražujemo možemo li odgovorno pružiti mogućnost generisanja NSFW sadržaja u kontekstima prikladnim za dob putem API-ja i ChatGPT-a. Radujemo se boljem razumijevanju očekivanja korisnika i društva od ponašanja modela u ovom području.“

NSFW (not safe for work) sadržaj prema dokumentu Model Spec iz OpenAI-ja neće uključivati samo golotinju već i „ekstremno nasilne scene, uvrede i vulgarnost“.

Ostaje neizvjesno može li OpenAI-jevo eksperimentisanje sa odgovornim upravljanjem NSFW sadržajima dovesti do ublažavanja njegove politike korištenja, kao što je dopuštanje generisanja erotskog teksta ili uključivanja opisa ili prikaza nasilja.

Portparolka kompanije OpenAI, Grace McGuire po tom pitanju je izjavila da Model Spec ima za cilj “donijeti više transparentnosti u razvojnom procesu te dobiti presjek perspektiva i povratnih informacija od javnosti, kreatora i drugih učesnika“, prenosi Računalo.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije