Internet

Chrome spreman za web virtuelno iskustvo

Chrome spreman za web virtuelno iskustvo
Foto: N.N. | Chrome spreman za web virtuelno iskustvo

VR sistemi postaju sve napredniji, ali su i dalje uglavnom dostupni samo na kvalitetnom hardveru i softveru. To bi uskoro moglo da se promijeni, a najprije zahvaljujući tome što je Chrome počeo da podržava web virtuelna iskustva.

Naime, beta verzija Chrome 79 pretraživača otkriva detalje o podršci za virtuelnu realnost na web-u, što znači da developeri već sada mogu da razvijaju web sajtove sa video igrama, video sadržajima od 360 stepeni, te trodimenzionalnom umetnošću, a zahvaljujući WebXR Device API-ju. Takvi sadržaji mogu da se prikazuju kako na pametnim telefonima, tako i na uređajima kao što je Oculus Quest, a podrška bi uskoro trebalo da stigne i na Firefox Reality, Oculus Browser, Edge i Magic Leap Helio.

Chrome 79 donosi i druge nove opcije, a jedna od najzanimljivijih je ona koja će sve stranice koje u pozadini budu otvorene više od pet minuta u budućnosti ukidati. Oni koji su zainteresovani već mogu da preuzmu beta verziju, a ostali mogu da sačekaju 10. decembar kada će funkcije stići do svih Chrome korisnika.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije