Internet

Clubhouse zvanično lansirao svoju Android aplikaciju

Clubhouse zvanično lansirao svoju Android aplikaciju
Foto: N.N. | Clubhouse zvanično lansirao svoju Android aplikaciju
N.N.

Prije samo nekoliko dana Clubhouse, prva audio društvena mreža, najavio je da testira Android verziju svoje brzorastuće aplikacije sa malim brojem korisnika u zatvorenoj beta verziji. Ispostavilo se da nismo morali dugo da čekamo na šire predstavljanje: beta verzija aplikacije sada se uveliko pojavljuje upravo u Google Play prodavnici, iako je trenutno ograničena na korisnike u SAD-u.

Da bismo bili jasni, i dalje će vam biti potrebna pozivnica za učešće u konverzacijama, ali prethodno uopšte niste mogli da je koristite bez iOS uređaja. Ako još niste pozvani, u međuvremenu možete i da koristite aplikaciju da biste rezervisali svoje korisničko ime.

Ovaj tajming možda ne bi trebalo da bude toliko iznenađujuć: mnoštvo konkurentskih opcija pojavilo se na Facebook-u, Instagram-u i Twitter-u, a da ne govorimo o manjim plagijatorima. Ako aplikacija želi da zadrži svoj status lidera u ovom novom formatu društvenih mreža, mora da se proširi na Android korisnike što je prije moguće. Clubhouse kaže da će uvođenje biti postepeno, počevši „od SAD-a danas, zatim drugih zemalja sa engleskog govornog područja, i ostatka svijeta".

Kako je aplikacija još uvijek u beta verziji, kompanija planira da prikuplja povratne informacije i riješava probleme kako se bude širila; naglašava da održava listu čekanja i sistem poziva dok radi na prilagođavanju svog backend-a kako bi podržala veliki priliv korisnika. Kompanija takođe planira da proširi jezičku podršku i doda funkcije pristupačnosti i tokom ljeta.

Za sada samo korisnici u SAD-u mogu ovde preuzeti Clubhouse, dok se svi ostali iz drugih regiona mogu prijaviti da bi ih upozorili o dostupnosti na istom linku.

(TNW/PCPress)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije