Internet

CryptoKitties sve popularniji

CryptoKitties sve popularniji
Foto: N.N. | CryptoKitties sve popularniji

Ogroman interes za igranjem CryptoKitties rezultirao je i problemima na Ethereumu

Fotografije i video slatkih (i ne tako slatkih) mačkica davno su osvojili naše e-mailove i internetska bespuća. Čini se kao da ne postoji ni jedna osoba na svijetu koja barem u jednom trenutku nije pogledala sliku ili video mačke u nekoj zanimljivoj situaciji.

Zašto je tome tako, trebali bi odgovoriti psiholozi?

Međutim, opsjednutost mačkama nije stala samo na stvarnom svijetu, već se krajem 2017. preselila i u virtualni. Tačnije, u svijet kriptovaluta.

Ogroman interes za igranjem CryptoKitties rezultovao je i problemima na Ethereumu. Naime, u jednom trenutku je čak 10 posto transakcija na toj mreži otpadalo na CryptoKitties.

Međutim, za razliku od klasične trgovine kriptovalutama u kojoj zainteresirane strane prate cijenu i prodaju odnosno kupuju u trenutku koji im najbolje odgovara, vlasnici CryptoKittiesa ni ne pomišljaju na prodaju svojih mačkica.

Dijelom jer je već sad poznato da su neke od njih veoma rijetke, a dijelom jer su se originalne mačke, od kojih je sve krenulo, prestale pojavljivati s krajem 2017. godine pa njihova vrijednost sada samo može sve više rasti.

Najskuplje CryptoKitties trenutno se prodaju po cijeni od 100 000 ethera ili 111 900 000 dolara. I, trenutno, nema kupaca.

Većina se CryptoKitties ipak prodaju po nešto povoljnijim cijenama - možete ih dobiti za nekoliko stotina dolara .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije