Internet

Developeri zabrinuti i bijesni zbog poteza Applea

Developeri zabrinuti i bijesni zbog poteza Applea
Foto: Unsplash/Bangyu Wang | Developeri zabrinuti i bijesni zbog poteza Applea

Veliki broj developera je od kompanije Apple dobio obavještenje o tome da će App Store doživjeti određene promjene.

Prema navodima iz dokumentacije kompanije, Apple se priprema da iz svoje prodavnice ukloni aplikacije koje nisu ažurirane, dok je developerima omogućen rok od 30 dana da svoje kreacije ažuriraju. Na sličan potez se nedavno odlučio i Google.

Upravo jednu ovakvu poruku je dobio i developer Robert Kabve iz Protopop Gamesa, koji je objavu poodijelio na Twitteru. On je istakao i da je zabrinut zbog pomenute odluke Applea, jer bi to moglo značiti da će njegova igra biti uklonjena sa App Storea.

S druge strane, Kosta Elefteriu je istakla da je Apple već uklonio neke njene starije igre, jer nisu dugo ažurirane. Njen komentar na to je da "igre mogu da postoje kao dovršeni objekti i da su upitanju gotova umjetnička djela od prije više godina".

Apple je u svom objašnjenju postupaka o uklanjanju aplikacija istakao da korisnicima želi da u App Storeu olakša pronalaženje aplikacija koje su funkcionalne i ažurirane.

Kompanija ističe da radi na implementiranju sistema ocjenjivanja aplikacija koji je održiviji, kao i da će uklanjati aplikacije koje nisu ažurirane, ne prate odgovarajuća uputstva ili ne funkcionišu kako je predviđeno.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije