Internet

Discord navodno odbio prijedlog o prodaji Microsoftu

Discord navodno odbio prijedlog o prodaji Microsoftu
Foto: Ilustracija | Discord navodno odbio prijedlog o prodaji Microsoftu

Discord prekida razgovore o prodaji Microsoftu ili drugim kompanijama, prenosi The Wall Street Journal. Popularna aplikacija za online komunikaciju je u martu pregovarala o prodaji Microsoftu po cijeni koju je Discord procijenio na više od 10 milijardi dolara.

Drugi potencijalni kupci u prošlosti su bili i Amazon i Epic Games, navodi Bloomberg. Ali čak i sa ponudama koje su stizale od velikih imena, Discord je navodno odlučio da ostane nezavisan i razmotri potencijalni izazlazak samostalno na berzu, kako bi nastavio da gradi dalje na svom uspjehu, prenosi b92.

Interesovanje Microsoft-a za Discord imalo je mnogo veze sa ulogom Discorda kao glavne destinacije za online zajednice. Aplikacija je odredište za kreatore koji se bave različitim tematskim forumima, kao i grupe usredsređene na video igre.

Izvan svojih Xbox i Surface uređaja, Microsoft nema pravi način da se okrene potrošačima kako bi bio dio svakodnevnog života većine ljudi. Iako je napravio Teams, Discord je pristupačniji i bez utiska o softveru za velike korporacije. U nekim izveštajima se navodi da su Discord i Microsoft i dalje otvoreni za ponovne razgovore - ali da za sada Discord ide svojim putem.

Discord ima oko 140 miliona korisnika mjesečno i prihodovao je oko 130 miliona dolara u 2020. godini, ali još uvijek nije profitabilan, navodi WSJ. U pregovorima su osim Microsofta, izgleda bile još tri kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije