Internet

Dolaze YouTube Music i YouTube Premium

Dolaze YouTube Music i YouTube Premium
Foto: N.N. | Dolaze YouTube Music i YouTube Premium

YouTube Music biće novi i to besplatni servis za streaming muzike koji će zato imati reklame. Muziku će se moći streamati preko desktop i mobilne aplikacije. Taj servis (koji je najavljen već za dva dana) biće, svakako, konkurent servisima kao što su Spotify i Deezer i radiće na sličnom principu.

Dobivaće se lista preporučenih izvođača i pjesama temeljenih na preferencijama u muzici koja se sluša. Pretraživanja neće biti samo klasična preko naziva pjesme ili imena izvođača, nego čak i preko teksta. Razveseliće to mnoge koji traže pjesmu kojoj ne znaju tačan naziv.

Ako nema alergije na reklame i banere, u navedenom servisu će biti moguće uživati besplatno. Baš kao kod Apple Music i Spotifya. Ako to ipak nije slučaj, postojaće i YouTube Music Premium koji će koštati 9.99 dolara mjesečno, a nudiće nekoliko dodatnih mogućnosti.

Neće imati reklama, ali će biti moguće i slušati muziku u pozadini te skidati istu na svoj uređaj. To znači mogućnost ugašene aplikacije na mobilnom telefonu uz slušanje te skidanje muzike za offline slušanje.

Sve je to u stvari samo – Google Music. Oni koji trenutno plaćaju Google Play Music dobiće besplatno YouTube Music Premium i njima se ništa neće promijeniti. Neće izgubiti playliste niti istoriju.

(Geek.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije