Internet

Facebook, Instagram i Messenger za Windows Phone gase se 30. aprila

Facebook, Instagram i Messenger za Windows Phone gase se 30. aprila
Foto: CNET | Facebook, Instagram i Messenger za Windows Phone gase se 30. aprila

Ova godina će očigledno biti sezona gašenja velikog broja proizvoda i servisa. Google je nedavno ugasio svoje Google+, Inbox by Gmail i Allo servise, a Facebook je sada najavio gašenje svojih Windows Phone aplikacija.

Facebook planira da ugasi svoje Windows Phone aplikacije 30. aprila. Kompanija će prestati da podržava Instagram, Facebook i Messenger aplikacije, dok je sudbina WhatsApp Windows Phone aplikacije za sada nepoznata. WhatsApp trenutno podržava samo Windows Phone 8.1 i Windows 10 Mobile.

Nakon ovog gašenja, mobilna Web verzija servisa ili eksterne aplikacije će biti jedini način pristupa pomenutim servisima na Windows Phone ili Windows 10 Mobile uređajima.

Ovakva odluka Facebooka nije iznenađujuća, s obzirom na to da je Windows Phone platforma praktično nepostojeća. Čak će i sam Microsoft prestati sa podrškom poslednje verzije za Windows 10 Mobile (1709) u decembru ove godine.

Trenutno nije poznato koliko korisnika još uvijek upotrebljava Windows Phone uređaje, ali je vjerovatno da je ovaj broj zanemarljiv.

(NDTV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije