Internet

Facebook dodao novu opciju "pažnja" i "kucajuće srce"

Facebook dodao novu opciju "pažnja" i "kucajuće srce"
Foto: N.N. | Facebook dodao novu opciju "pažnja" i "kucajuće srce"
N.N.

Epidemija virusa korona definitivno je dovela do povećanja izolovanosti i usamljenja velikog broja ljudi, s obzirom da je u većini zemalja svijeta na snazi mjera ograničenog kretanja i samoizolacije, kako bi se spriječilo širenje epidemije.

Facebook je riješio da malo odobrovolji svoje korisnike, pa je uveo nove reakcije za koje se nada da će pozitivno reagovati na sve ljude.

Facebook je odlučio da implementira novu reakciju nazvanu “pažnja”, kako bi ljudima omogućio da pruže određeni vid podrške svima koji se bore sa virusom korona. Iz kompanije se nadaju da će ova reakcija pomoći bar malo da se ljudi osjećaju povezano sa svojim prijateljima i porodicom tokom globalne pandemije virusa Kovid-19.

Objavljivanje ove reakcije planirano je da se globalno pokrene na Facebook aplikaciji i veb sajtu negde u toku naredne nedelje. Za Facebook Messenger će stići drugačija reakcija nazvana “kucajuće srce”. Do ove reakcije korisnici će moći da dođu tako što će zadržati dodir na reakciji srce, i otvoriće im se mogućnost za odabir ove nove, animirane verzije.

Zbog epidemije i izolacije ljudi, Facebook je primjetio značajan porast korištenja ove društvene mreže. Međutim, oni se suočavaju sa gubicima kako je objasnio Mark Zuckerberg, jer je došlo do smanjenja upotrebe digitalnih oglasa i reklama na ovoj društvenoj mreži.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije