Internet

Pratite nas na Google news

Facebook potvrdio: Lansiramo kriptovalutu "libra" 2020.

Facebook potvrdio: Lansiramo kriptovalutu "libra" 2020.
Foto: N.N. | Facebook potvrdio: Lansiramo kriptovalutu "libra" 2020.
Tanjug

Kompanija Facebook predstavila je danas planove za lansiranje vlastite kriptovalute pod nazivom "libra", u sklopu nastojanja da proširi svoje djelatnosti izvan društvenih mreža i da zakorači u sektor e-trgovine i globalnih plaćanja.

Facebook se, u okviru Asocijacije Libra sa sjedištem u Ženevi, povezao sa 28 partnera, prenosi agencija Rojters, i dodaje da će ta Asocijacija upravljati novim digitalnim kovanim novcem koji će biti lansiran u prvoj polovini 2020. godine.

Facebook je, takođe, osnovao podružnicu pod imenom "Calibra", koja će ponuditi digitalne novčanike za čuvanje, slanje i trošenje kriptovalute "libra".

"Calibra" će biti priključena na Facebook platforme za razmjenu poruka Mesenger i WhatsApp, koje već imaju više od milijardu korisnika. Kalifornijska kompanija ima velike planove za "libru", ali bi zabrinutost za privatnost potrošaca ili regulatorne barijere mogle da predstavljaju značajne prepreke.

Akcije Facebooka su u elektronskom trgovanju na berzi u SAD bile najtrgovanije, a zabilježile su skok od 2,6 odsto na 194 dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije