Internet

Facebook preusmjerio 2 milijarde korisnika na SZO

Facebook preusmjerio 2 milijarde korisnika na SZO
Foto: N.N. | Facebook preusmjerio 2 milijarde korisnika na SZO

SAN FRANCISKO - Facebook je saopštio da je preusmjerio preko 2 milijarde svojih korisnika, gotovo ukupan broj, na sajtove državnih organa zdravlja i Svjetske zdrastvene organizacije u cilju podrške kampanji protiv lažnih vijesti o pandemiji Covid-19.

Korisnici koji su kliknuli na lažnu vijest, komentarisali ih ili šerovali dobili su, naime, poruku da konsultuju sigurne izvore informisanja, poput Svjetske zdravstvene organizacije ili nacionalnih zdravstvenih organa zdravstva.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Facebooka, preko njihovog Informacionog centra i ''pop-ups'' na toj društvenoj mreži i na Instagramu, do sada su zabilježani klikovi od preko 350 miliona korisnika koji su se zainteresovali da saznaju više o ovoj kampanji.

Facebook navodi da od početka proglašavanja virusa Covid-19 za globalnu pandemiju sarađuju sa preko 60 organizacija sa kojima provjeravaju tačnost informacija na preko 50 jezika u svim dijelovima svijeta.

“Od prošlog mjeseca nastavljamo da uvećavamo naš program i da uključujemo više partnera i jezika”, navodi se u saopštenju i dodaje da je na taj način ustanovljena saradnja sa MyGoPen iz Tajvana, AFP i DPA u Holandiji, kao i Rojters u Velikoj Britaniji.

Da bismo dodatno osnažili rad naših partnera za provjeru tačnosti u ovim trenucima, mi smo nedavno saopštili prvi krug dobitnika grantova iz Programa u vrijednosti od jedan milion dolara, koji sprovodimo za Međunarodnom mrežom za provjeru istinitosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije