Internet

GTA Online igrači mogu da vakcinišu svoje avatare

GTA Online igrači mogu da vakcinišu svoje avatare
Foto: Print Screen/Youtube/ Cidade Alta RP | GTA Online igrači mogu da vakcinišu svoje avatare
N.N.

Pandemija virusa korona se iz stvarnog svijeta širi i u svijet video igara.

Mnoge od igara uključuju maske, koje likovi mogu da nose, a Fajzer je sada odlučio da ode korak dalje i pokrene akciju vakcinacije za avatare igrača u GTA svijetu, koji igraju na GTA Online Roleplay serverima u Brazilu.

GTA RP (roleplay) je server na kojem igrači, umjesto ispunjavanja zadataka kreiranih od strane GTA developera, svoje vrijeme provode kao uobičajeni stanovnici i imaju određene uloge, sa različitim poslovima. Nakon posla, druže se sa drugim igračima, zabavljaju se i povremeno planiraju neke dodatne poslove koji im donose zaradu.

S obzirom na to da GTA RP igraju i odrasli i tinejdžeri, ovo predstavlja dobro mjesto za plasiranje različitih poruka. Fajzer je došao na ideju da na jednom od najvećih "roleplay" servera u Južnoj Americi promoviše akciju vakcinisanja protiv virusa korona.

Do 25. novembra, u svijetu u kom se odvija radnja igre će se nalaziti punktovi za vakcinisanje, gdje igrači mogu da vakcinišu svoje avatare. Za one koji se odluče na ovaj potez obezbjeđena je i nagrada.

U akciju su se uključili i poznati GTA strimeri iz Južne Amerike, koji ohrabruju igrače da imunizuju svoje avatare u GTA Online na brojnim punktovima u igri i ćaskaju s njima tokom ovog procesa.

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije