Internet

Gmail stiže sa ažururanim dizajnom za Android i veb

Gmail stiže sa ažururanim dizajnom za Android i veb
Foto: Promo | Gmail stiže sa ažururanim dizajnom za Android i veb
N.N.

Tokom jula, Android korisnici na uređajima su počeli da viđaju novi tab u dnu interfejsa, koji im je omogućio pristup Meet video razgovorima. Taj tab bi uskoro mogao nuditi više funkcija G Suite korisnicima, nakon što je Google počeo da isporučuje redizajn radnog prostora koji je prikazao u julu. Novi dizajn Gmail pretvara u kompletnu alatku za saradnju, sa integracijom Chat, Docs, Rooms i Meet servisa.

Sa ažuriranim interfejsom, korisnici će dobitri pristup Google Chat i Rooms servisima (pored Meet-a). Potrebno je samo da se prebace na tab servisa na koji žele da koriste. Pored toga, Gmail koji je orijentisan na radno okruženje, će korisnicima omogućiti da otvaraju i zajedno obrađuju dokumente, bez potrebe za napuštanjem aplikacije.

Google je za Gmail predstavio i nove alatke i funkcije za produktivnost. Tu je mogućnost dodeljivanja grupnih zadataka, opcija o obavještenjima o zadacima u Rooms i mogućnost pinovanja bitnih Rooms za one koji koriste više od jedne sobe.

Novo ažuriranje, sa pomenutim izmjenama, stiže G Suite korisnicima na Androidu i vebu, a nema informacija kada će biti dostupno za iOS platformu.

(Engadget)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije