Internet

"Googl" bez političkih reklama do 21. januara

"Googl" bez političkih reklama do 21. januara
Foto: N.N. | "Googl" bez političkih reklama do 21. januara
Srna

VAŠINGTON - Internet kompanija " Googl", koja je u vlasništvu američke korporacije "Alfabet", privremeno će prekinuti sve političke reklame do 21. januara, nakon napada na zgradu Kongresa SAD u Vašingtonu, navodi se u elektronskoj poruci oglašivačima u koju je Rojters imao uvid.

U poruci se navodi da je odluka donesena nakon događaja bez presedana koji su se dogodili prošle sedmice, pred inauguraciju izabranog predsjednika SAD Džozefa Bajdena planiranu za 20. januar.

"Googl" je saopštio da će privremeno blokirati i sve reklame koje se odnose na opoziv odlazećeg predsjednika SAD Donalda Trampa, inauguraciju ili proteste kod Kapitola.

Odluka će stupiti na snagu sutra, a neće biti izuzeta nijedna novinska organizacija niti agencije za prodaju koje emituju reklame.

"Googl" je 10. decembra ukinuo privremenu zabranu reklama povezanih sa predsjedničkim izborima u SAD, koja je uvedena nakon što su zatvorena glasačka mjesta u Americi. Cilj zabrane bio je da se ograniče dezinformacije i druge vrste zloupotrebe jedne od najpoznatijih platformi na internetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije