Internet

Chrome će blokirati reklame koje troše bateriju i mobilne podatke

Chrome će blokirati reklame koje troše bateriju i mobilne podatke
Foto: Unsplash | Chrome će blokirati reklame koje troše bateriju i mobilne podatke

Google Chrome je veliki potrošač baterije na uređajima i to je znatan problem od kojeg se korisnici groze i izbjegavaju ga sve češće.

Naime, upravo zbog toga uskoro će svi oni oglasi koji dodatno crpe bateriju biti izbrisani kako bi se zaštitili uređaji korisnika.

Nadalje, brisaće se i oni oglasi koji dodatno troše internetski promet korisnika, što znači da se Google za svoj internet preglednik itekako potrudio otići u smjeru koji odgovara korisnicima. Odnosno, njihovim uređajima.

Na ovaj način ubrzaće se, ali i poboljšati u svakom smislu, web iskustvo za korisnike. Jer, oglasi koji će se po novom brisati uticali su na performanse samih web stranica, što znači da se predugo otvaraju, usput crpe energiju i troše internetski promet na računalima.

No, treba imati na umu da nisu svi oglasi takvi, Google će za Chrome kao nepovoljne tretirati samo one koji troše više od četiri megabajta podataka i koji "tjeraju" računalo da ih procesuira više od 60 sekundi, odnosno, ako procesuiranje traje više od 15 sekundi na svakih 30 sekundi.

Prijestupnici će biti obaviješteni da im je oglas uklonjen, a potom će biti uklonjen", kazali su u Googleu te napomenuli da se u velikoj većini slučajeva ovo odnosi na one oglase koji se vežu uz promovisanje kriptovaluta, što je zapravo novi iskorak Googlea u borbi protiv oglašavanja takve vrste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije