Internet

Google Hangouts se gasi, prelazi se na Google Chat

Google Hangouts se gasi, prelazi se na Google Chat
Foto: Pixabay | Google Hangouts se gasi, prelazi se na Google Chat

Korisnici, koji već nisu dobili obavještenje, biće upozoreni da pređu na Google Chat.

Oni korisnici koji se još uvijek uporno drže Hangouts servisa, moraće uskoro da se oproste od Googleove najpotpornije aplikacije za razgovore kasnije tokom godine.

Google je objavio da će početi da prebacuje Hangouts korisnike na Chat, prije nego što on prestane da bude dostupan nakon novembra 2022.

Ako još uvijek koristite Hangouts na mobilnim uređajima, dobićete obavještenje da se prebacite ili na samostalnu Chat aplikaciju ili na Chate iskustvo u okviru Gmaila. "Hangouts je zamijenjen Google Chatom", ističe kompanija u obavještenju.

Kada je u pitanju Gmail, Google neće korisnike obavještavati o prelasku prije jula. Hangouts veb klijent će ostati dostupan do novembra, a korisnici će imati bar mjesec dana prelaznog roka prije nego što veb stranica platforme ne počne da ih automatski preusmjerava na Chat sajt.

Ukoliko još uvijek aktivno koristite Hangouts, Google obećava da će se vaši razgovori automatski prebaciti u novu aplikaciju. Pored toga, možete iskoristiti kompanijin Takeout servis kako biste preuzeli kopiju svojih podataka, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije