Internet

Google Photos dobija poruke

Google Photos dobija poruke
Foto: N.N. | Google Photos dobija poruke

Jedna od najboljih stvari u vezi sa Google + platformom bila je upravo velika fotografska zajednica, pa su korisnici najviše dijelili i komentarisali fotografije. Iako su napori kompanije Google na polju socijalnih platformi stvar prošlosti, ipak se ne odustaje od povezivanja korisnika u okviru različitih servisa.

Tako je chat opcija stigla i na Google Photos, pa oni koji dele fotografije sada mogu da ih dodaju u privatne poruke u okviru aplikacije ili na web-sajtu. Korisnici će moći i da lajkuju fotografije i video klipove, ostavljaju komentare, te omiljene sadržaje čuvaju u svojim galerijama, što ukazuje na to da se Photos platforma polako transformiše u pravu društvenu mrežu.

Opcija, kako tvrde iz kompanije, nije dizajnirana da bi zamijenila chat servise koji se obično koriste, ali se radi o funkciji koja bi trebalo da olakša dijeljenje sadržaja, i komunikaciju u okviru servisa.

Fotografije su dobar početak svake komunikacije, što je dokazao broj lajkova i ostvarenih razgovora na Instagram-u koji je postao jedno od glavnih online sastajališta, a chat opcija za Google Photos stiže do kraja sljedeće nedjelje, te obećava da i ovaj servis podigne na viši stepen povezivanja.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije