Internet

Google krenuo u "osvajanje" Kine

Google krenuo u "osvajanje" Kine
Foto: Ilustracija | Google krenuo u "osvajanje" Kine

Kompanija Google saopštila je da je pokrenula igru vještačke inteligencije na WeChatu, najvećoj društvenoj platformi u Kini u vlasništvu kineskog tehnološkog giganta Tencent, javlja "CNN".

Guess my Sketch je prvi Googleov mini-program za WeChat. Mini-programi su aplikacije koje korisnici mogu da instaliraju direktno u okviru WeChata, umjesto da koriste Google play ili Appleov App Store.

U ovoj igri učesnici imaju ograničeno vrijeme da nacrtaju neki predmet na svom pametnom telefonu ili tabletu. Cilj je da Googleov softver za vještačku inteligenciju ispravno identifikuje crtež prije nego što vrijeme iscuri. Igra napreduje od jednostavnih predmeta poput oblaka do onih komplikovanijih kao što je slon. 

"Igra bi trebalo da ljudima pruži priliku da iskuse koliko interakcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji mogu biti prirodne", rekao je menadžer Googlea Kris Tem. 

Googleova prodavnica aplikacija Google Play zvanično je zabranjena u Kini, kao što su i njihovi veb-pretraživači, imejl servis, Youtube i mape. Nekoliko Googleovih aplikacija koje rade u ovoj zemlji, uključujući i Google translate i aplikacija za upravljanje dokumentima Files Go dostupno je samo preko prodavnica za aplikacije trećih kompanija u vlasništvu kineskih proizvođača pametnih telefona, poput Huaweia i Xiaomija.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije