Internet

Google olakšava upravljanje nalozima na Androidu

Google olakšava upravljanje nalozima na Androidu
Foto: N.N. | Google olakšava upravljanje nalozima na Androidu

Google je predstavio brojne nove funkcije i karakteristike tokom prethodnih godina, ali kompanija nije puno pažnje posvetila kontrolama korisničkih naloga.

Ovo je posebno problematično u vremenima kada je privatnost podataka sve veći prioritet. Google je uvideo trenutno stanje stvari i objavio je prerađeni Google Account interfejs za Android, koji korisnicima omogućava da lakše prolaze kroz podešavanja i pregledaju svoje podatke.

Novi Google Account interfejs donosi značajno jasnije i čistije organizovanje, sa istaknutijim kategorijama (poput metoda plaćanja), kao i brži pristup korisnikovim aktivnostima i pregledu podešavanja privatnosti. Tu su i bolja obavještenja, za oblasti za koje Google vjeruje da korisnik može da poboljša, kao što je uklanjanje naloga sa starog telefona.

Prisutna je i nova funkcija za pretragu, koja korisniku ukazuje na korektan smer kada su specifična podešavanja u pitanju. Ukoliko pretražujete termin "password", vidjećete i gdje možete da promijenite svoju lozinku, kao i načine na koje možete upravljati lozinkama.

Novi Google Account je korisnicima dostupan od danas. Veb i iOS korisnici će na unapređenu funkciju morati da sačekaju još neko vrijeme, jer je ona najavljena za kasniji period tokom godine.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije