Internet

Google+ se gasi za standardne korisnike

Google+ se gasi za standardne korisnike
Foto: N.N. | Google+ se gasi za standardne korisnike

Prije nekoliko godina, tokom velikog rasta popularnosti Facebooka, Google je vidio potencijal u društvenim mrežama i odlučio je da se takmiči na ovom polju uz sopstveni Google+ servis. Nažalost, napori kompanije Google nikada nisu dostigli svoj pun potencijal, a Google+ nije uspioda privuče istu pažnju i broj korisnika kakav je imao Facebook.

Stoga, za mnoge nije predstavljalo iznenađenje što je Google odlučio da ugasi platformu. Prema izvještajima, proces gašenja je već započeo za neke korisnike.

Korisnici, koji posjećuju Google+ prijavljuju da ih servis preusmjerava na stranicu koja ih obavještava o gašenju.

Prema riječima Bena Smitha - zvaničnika kompanije Google koji je objavio planove o gašenju servisa u oktobru prošle godine: "Iako je naš tim inženjera uložio dosta truda i posvećenosti u razvoj Google+ servisa tokom godina, niije postignuta šira prihvaćenost od strane korisnika i developera, a servis je imao limitiranu interakciju sa aplikacijama. Devedeset procenata Google+ korisničkih sesija je kraće od pet sekundi".

Potrebno je istaći da se gašenje korisničkih naloga i brisanje fajlova vrši samo za potrošačku verziju Google+ servisa. Za G Suite korisnike Google+ će nastaviti da funkcioniše i ovo je izgleda dio Google planova da kreira više proizvoda i servisa usmjerenih ka poslovnom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije