Internet

Google sprema nešto zanimljivo

Google sprema nešto zanimljivo
Foto: Pixabay | Google sprema nešto zanimljivo
N.N.

Radi se o malim uređajima za lociranje koji se postavljaju na telefon, novčanik, torbe ili ključeve

Google sada, prema tim glasinama, razvija sopstveni uređaj za lociranje. 

Neke od glasina u vezi sa kompanijom Google prošle godine odnosile su se na sve veći fokus kompanije na hardver.

Tako osim nasljednika Pixel pametnih telefona, ove godine očekujemo i prvi Google savitljivi telefon, ali i njihov novi model tableta.

Glasine koje su mrežom počele da kruže, ukazuju na to da ovaj internet gigant priprema još jedan uređaj, kakav su već predstavile kompanije kao što su Apple i Samsung.

Mali uređaji 

Radi se o malim uređajima za lociranje koji se postavljaju na telefon, novčanik, torbe ili ključeve kako bi, u slučaju da ih izgubite ili ih neko ukrade, mogli da ih pronađete.

U slučaju gubitka, ti uređaji šalju signale za traženje, kao i privatne identifikatore koje mogu da detektuju drugi Apple ili Samsung uređaji (pri čemu je privatnost zagarantovana) kako bi mogla da se prati lokacija. U slučaju da je uređaj koji želite da pronađete blizu vas, a ne možete ga naći, dovoljno je da aktivirate zvučni signal kako biste ga lakše pronašli.

Kodna imena

Google sada, prema tim glasinama, razvija sopstveni uređaj za lociranje, pod kodnim imenom "Grogu", "Groguaudio", odnosno "GR10". Riječ je, dakle, o kodnim imenima koja bi se, jednom kada se (ako se) uređaj predstavi, mogla i promijeniti, prenosi b92.

Za njegov razvoj, prema stranici 9to5Google, zadužena je ekipa iz odjeljenja za razvoj pametnih uređaja Nest, iako to ne mora da znači da će se prodavati pod tim brendom. Kao i slični uređaji, i Google gedžeti za lociranje podržavat će tehnologije UWB i Bluetooth Low Energy za slanje signala.

Ukoliko Google zaista predstavi Grogu, to bi mogli biti tokom maja, na njihovoj godišnjoj konferenciju I/O na kojoj bismo mogli saznati i neke zvanične informacije o novim Pixel telefonima, uključujući i informacije o Pixel Fold modelu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije