Internet

Google uvodi novu funkciju dijeljenja lozinki za porodične naloge na Androidu

Google uvodi novu funkciju dijeljenja lozinki za porodične naloge na Androidu
Foto: Pixnio | Google uvodi novu funkciju dijeljenja lozinki za porodične naloge na Androidu

​Google omogućava korisnicima Androida da dele lozinke za porodične naloge preko Google Password Managera, promovišući porodičnu sigurnost i balans sa tehnologijom.

Google je počeo da uvodi novu funkciju za korisnike Androida, omogućavajući im da dijele lozinke za porodične naloge putem Password Managera.

Kompanija je ranije ove godine izjavila da ima za cilj da promoviše porodičnu sigurnost i balans sa tehnologijom uvođenjem ove funkcije. Ona omogućava korisnicima da lako dijele lozinke sa članovima porodice preko Google Password Managera.

Kako izvještava "Android Authority", Google je potvrdio uvođenje dijeljenja lozinki u Google Password Manageru putem stranice za podršku, kao dio majskog ažuriranja Google Play Services (v24.20).

Važno je napomenuti da je dijeljenje lozinki ograničeno na porodične naloge. Korisnici ne mogu dijeliti lozinke sa pojedincima van njihove porodične grupe, čak i ako imaju Google nalog. Lozinke za specifične veb-sajtove ili usluge mogu se dijeliti direktno iz Password Managera.

Google je ranije istakao različite scenarije u kojima bi ova funkcija mogla biti korisna, kao što su upravljanje vrtićem ili dijeljenje školskih zadataka između djece i roditelja. Takođe, može olakšati dijeljenje pristupa streaming servisima, nalozima, VPN-ovima i drugim uslugama, prenosi "Fonearena".

Trenutno je ova funkcija dostupna samo na Androidu i još nije dostupna na Chromeu za desktop. Međutim, očekuje se da će uskoro biti dostupna i putem Chromea.

U objavi na stranici za podršku Google System ažuriranja navedeno je:

"Sa novom funkcijom sada možete sigurno dijeliti svoje lozinke sa svojom porodičnom grupom u Google Password Manageru. Kada podijelite lozinku, vaši članovi porodice će dobiti njenu kopiju u svom Google Password Manageru, spremnu za korištenje", prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije