Internet

Pratite nas na Google news

Uskoro moguće plaćanje parkinga preko Google Maps

Uskoro moguće plaćanje parkinga preko Google Maps
Foto: Image by Firmbee from Pixabay | Google uvodi novu opciju
N.N.

Google Maps su nedvosmisleno omiljeni tip navigacije mnogih korisnika. Nedvosmisleno će to i ostati nakon uvođenja nove usluge, koja je tek najavljena.

Radi se o plaćanju parkiranja direktno iz Google Maps aplikacije. Kad se približite parkingu na ekranu će se pojaviti dugme za plaćanje parkinga sa zonom, kojoj parking prostor pripada. Odatle, preko sistema plaćanja, koji je povezan sa Google nalogom (Google Pay ili neki drugi) plaćate parking unošenjem broja zone kako piše na samom parkingu i to je to - platili ste parking.

Kad je plaćanje izvršeno aktivira se brojač i podsjetnik na produženje parkinga nekoliko minuta prije nego što vam parking vrijeme istekne. Takođe, telefon možete da koristite uobičajeno, da zatvorite Google Maps i upozorenje na istek parkiranja će se i dalje prikazati.

Plaćanje parkinga iz Google Maps aplikacije funkcioniše na više od 400 lokacija/gradova širom SAD odmah, preko nekoliko tamošnjih nacionalnih parking servis provajdera, a uskoro će ova opcija biti dostupna širom svijeta gdje za to postoje tehnički uslovi, pa i u Srbiji i regionu.

Osim plaćanja parkinga Google Maps će biti u prilici da korisnicima ponude i plaćanje karata za gradski prevoz širom svijeta, piše Mondo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije