Internet

Google vadi iz arhive najzabavnije igre koje možete igrati na internetu

Google vadi iz arhive najzabavnije igre koje možete igrati na internetu
Foto: N.N. | Google vadi iz arhive najzabavnije igre koje možete igrati na internetu

Ako su vam dosadile klasične videoigre, a trebate "ubiti" koju minutu tokom dana, isprobajte interaktivne Google Doodle igre.

Google je poznat po tome da u svojim "doodleovima" odnosno crtežima loga na stranici pretraživača, često sakrije neku zanimljivost ili videoigru. To su najčešće jednostavne igre koje se mogu igrati direktno iz pretraživača, bez ikakve potrebe za instalacijom na računar ili pametni telefon.

Kako bi svima, koji su zbog virusa korona zatvoreni u svojim domovima, unijeli malo zabave u živote, iz Googlea su posegnuli u svoju arhivu te odlučili svaki dan podsjetiti na jednu od igara koje su već ranije predstavili.

"Kako COVID-19 nastavlja uticati na zajednice širom svijeta, pojedinci i porodice provode sve više vremena kod kuće. U svjetlu toga, lansiramo Doodle seriju u kojoj se prisjećamo nekih naših najpopularnijih interaktivnih Google Doodle igara", stoji u službenoj objavi Googlea.

Tokom dvije sedmice, tako ćemo imati priliku igrati se (ali i naučiti nešto novo) kroz 10 popularnih igara.

Prva je na redu bila "Coding for Carrots", prvobitno objavljena 2017. godine u čast 50. godišnjice prvog programskog jezika osmišljenog za djecu - Logo. Jednostavna igra uči djecu (ali i odrasle) kako rješavati probleme i istovremeno programirati kroz jednostavnu kombinaciju naredbi. Cilj je da zec pojede sve mrkve na svakom nivou u što manje naredbi.

Druga igra nema toliko edukativnu koliko zabavnu komponentu i od igrača traži dobru koordinaciju oko-ruka. Radi se o igri kriketa koja će zainteresovati i one koji ne prate sport.

Koja će bi sljedeća igra, Google ne otkriva. No, za one nestrpljive, tu je arhiva svih interaktivnih "doodleova" pa možete pokušati pogoditi šta je sljedeće ili jednostavno odgirati sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije