Internet

Gugl je uveo oflajn podršku za 33 nova jezika u okviru oflajn funkcije jezika.

Gugl je uveo oflajn podršku za 33 nova jezika u okviru oflajn funkcije jezika.
Foto: Pixabay/Ilustracija | Gugl je uveo oflajn podršku za 33 nova jezika u okviru oflajn funkcije jezika.
Nezavisne novine

Gugl je uveo oflajn podršku za 33 nova jezika u okviru oflajn funkcije jezika.

Proširujemo funkcionalnost jezika van mreže na 33 nova jezika. Ovo omogućava korisnicima da preuzimaju jezike i prevode tekst kada internet veza nije dostupna – navodi se na Gugl stranici za podršku.

Dodati jezici uključuju — baskijski, cebuanski, čičeva, korzikanski, frizijski, hausa, havajski, hmong, igbo, javanski, kmerski, kinjarvanda, kurdski, laoski, latinski, luksemburški, mjanmarski (burmanski), orija/odija, sindhi, zulu, između ostalih. Da biste preuzeli jezik van mreže u Gugl prevodiocu, jednostavno dodirnite dugme za preuzimanje pored tog jezika kada birate jezike koje prevodite pomoću aplikacije.

U međuvremenu, Gugl je dodao novu funkciju svojoj Klok aplikaciji na Piksel uređajima pomoću koje korisnici sada mogu da snimaju sopstvene zvukove alarma i tajmera. Ranije su korisnici morali da kopiraju fajlove pomoću aplikacije za upravljanje fajlovima, a zatim da ih dodaju pomoću podešavanja zvuka alarma. Međutim, sada korisnici ne moraju da rade sav taj posao, jer je tehnološki gigant dodao novu opciju za snimanje zvukova direktno unutar aplikacije Klok. Čini se da je nova funkcija trenutno ograničena na Piksel uređaje jer koristi aplikaciju za snimanje koja je ekskluzivna za Piksel, prenosi PC Press.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije